Існує доволі незвичайний спосіб ефективно підвищити свою активність – випити кави і подрімати після цього.

Про це розповіла дослідниця сну Чин Мо Чжоу з Канади для видання WeForum.

Дослідниця каже, що кофеїн і сон мають дещо спільне – вони підвищують активність і покращують деякі види діяльності. Зокрема, мова йде про водіння, роботу та навчання. Тому, за її словами, сумістивши каву зі сном, можна досягти значно більшого результату.

Науковці провели дослідження серед добровольців з порушеннями сну. Учасники експерименту випивали по великій чашці кави, а через 5 хвилин лягали подрімати на 15 хвилин. Після цього їх перевірили на уважність за допомогою водійських тестів на симуляторі.

Споживання кави без сну покращувало водійські якості, а поєднання кофеїну з коротким сном посилило їх ще більше.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

"Коли ви п'єте каву, кофеїн якийсь час є у шлунку перед тим, як потрапити до тонкої кишки. Саме звідти кофеїн всмоктується і розповсюджується по тілу. Такий процес, від пиття до абсорбції, займає 45 хвилин",– пише авторка.

Відповідно, приплив енергії від кофеїну настає швидше – приблизно через півгодини після вживання. А якщо випити кави за 15 хвилин до короткого сну, то це ніяк не вплине на здатність заснути – тіло ще не відчує ефект кофеїну.

Висновок фахівця: якщо випити чашку запашної кави перед коротким сном, то з'явиться більше енергії після пробудження, якої вистачить на 4-5 годин.

Однак слід пам'ятати, що для енергійності та продуктивності краще добре спати. Сон важливий для роботи мозку і всього організму. Тому тким "швидкісним" методом відновлення енергії не слід зловживати.

Нагадаємо, експерти розповіли про "харчову" причину безсоння. З'ясувалося, що існує сім продуктів, які буквально "крадуть" ваш сон.

Як повідомляв портал "Знай.ua", психолог розповів, що робити, щоб здолати осінню хандру.

Також "Знай.ua" писав, дієтологи назвали найкорисніший продукт перед сном