Посуд – важливий атрибут, який є у кожному будинку. Багато людей не особливо замислюються з яких тарілок їдять і ризикують здоров'ям. Дієтологи розповіли, який посуд труїть наш організм. Про це пише woman24.

Фахівці попереджають, що деякі види посуду можуть нести серйозну небезпеку для людини. Таких кухонних атрибутів краще позбудеться або не використовувати їх за прямим призначенням.

Посуд. Фото: скрін youtube

Який посуд вважається небезпечним?

Посуд із політетрафторетилену, зокрема тефлонові сковорідки. Однак у цьому випадку є виняток: якщо на посуді є знак pfoa-free, то для виробництва небезпечного тефлону виробники не використовували перфтороктанову кислоту і виріб можна купувати.

Негативно впливає на організм пластиковий посуд. Однак якщо на ній є маркування у вигляді трикутника зі стрілками та цифрами 2,4,5 усередині, то це – безпечний пластик. Тим не менш, у такі вироби категорично заборонено наливати гарячу воду або розігрівати їжу.

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Прийом їжі. Фото: скрін youtube

У багатьох будинки є яскраві розписні сервізи, але користуватися ними здебільшого небезпечно. Найнебезпечнішими вважаються китайські або турецькі сервізи, виготовлені з меламіно-формальдегідної смоли.

Який посуд найбезпечніший?

Експерти заявляють, що одним із найбезпечніших є керамічний посуд. У таких тарілках немає накипу і не виділяються токсичні сполуки.

Раніше портал Знай повідомляв, дієтолог назвала фрукт, який небезпечний для кожної людини: наслідки дуже неприємні.

Також наш портал інформував, корисно та поживно, але не для всіх: кому варто викреслити з раціону курячі яйця.

Крім того, ми писали, організм віддячить: чому дієтологи радять їсти страви з картоплі тільки у свята.