У сучасному світі людину оточує багато гаджетів, які надають на очі і в довгостроковій перспективі можуть негативно вплинути на зір. Фахівці розповіли, що треба робити, щоби зберегти здоров'я очей. Про це пише womanlife.

Перегляд телевізора та використання інших гаджетів особливо негативно впливає на людей віком від 40 років та старших. Експерти відзначають, що люди моргають приблизно 20 разів на хвилину, але коли увага зосереджена, кількість моргань може сильно скорочуватися.

TV, скріншот: YouTube

В результаті робота очей погіршується, з'являється сухість очного яблука та виникають головні болі. Щоб уникнути неприємних наслідків, необхідно робити регулярні перерви та відпочивати від штучного світла.

Експерти радять на 20 хвилин відводити очі від монітора чи телеекрана та фокусувати зір на віддаленому предметі приблизно на 20 секунд. Також добрим варіантом стануть спеціальні краплі для зволоження очей.

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Перевірка зору. Фото: скрін youtube

Не менш важливо додати до раціону продукти, що містять речовини, які позитивно впливають на здоров'я зорового органу. До такої їжі відноситься зелень, морква та чорниця.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, петрушка покращує травлення, а імбир допомагає схуднути: як спеції можуть впливати на організм.

Також наш портал інформував, корисно та поживно, але не для всіх: кому варто викреслити з раціону курячі яйця.

Крім того, ми писали, організм віддячить: чому дієтологи радять їсти страви з картоплі тільки у свята.