Бувають моменти, коли людина з якоїсь причини чи без неї прокидається серед ночі. Це явище може бути небезпечним, якщо не вжити правильних спроб заснути. Чого не можна робити, пише dailynews.kyiv.

Фахівці за сном попереджають, що прокидаючись серед ночі не можна робити певних речей, адже вони можуть завадити заснути і в результаті людина може довести себе до безсоння.

Сон. Фото: скрін youtube

Чого не можна робити, прокинувшись серед ночі

Фахівці не радять підійматися в туалет, звичайно, якщо потреба не надто велика. Іти в туалет просто через те, що прокинулися – ідея погана. В результаті буде набагато складніше повторно заснути.

Подолати безсоння. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

У багатьох є звичка перевіряти час на смартфоні, але від неї слід відмовитись. Якщо прокинулися, спробуйте розслабитись, відключити розум і не тягніться до смартфона. Це збільшить шанс знову "провалитися" у сон.

Перед роботою або важливою зустріччю у багатьох людей є вкрай шкідлива звичка рахувати час до підйому. Прокинувшись серед ночі, не варто вираховувати час до дзвінка будильника, адже так можна "прогнати" сон і в результаті зовсім не відпочити.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, страх темряви треба подолати: чому небезпечно спати при увімкненому світлі.

Також наш портал інформував, засинатимете швидше: кілька дій, які допоможуть подолати безсоння.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як знизити навантаження на очі під час перегляду телевізора: поради, які допоможуть зберегти зір.