Багато людей мають слабкість до солодощів і навіть не підозрюють, що деякі ласощі буквально підривають їх здоров'я. Які популярні солодощі краще оминати, розповідає інформаційний портал dailynews.kyiv.

Дієтологи підкреслюють, що не всі солодощі завдають великої шкоди здоров'ю. Насамперед слід уникати продуктів, у яких комбінуються цукор та трансжири.

Солодощі. Фото: скрін youtube

Найчастіше у складі виробів ці інгредієнти позначаються як "кондитерський жир" чи маргарин. Зустріти це "забійне комбо" можна в різних солодощах, але частіше в тортах та тістечках.

Не додадуть здоров'я та смажені вироби, наприклад, пончики з начинкою, які готуються в киплячому маслі. У крем, що наповнює ласощі, часто додають барвники, підсолоджувачі та інші речовини, що імітують смак.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Солодощі. Фото: скрін youtube

Експерти закликають уникати солодощів, у складі яких є добавки E102 та Е122. Зазвичай вони використовуються, щоб надати продукту яскравого кольору або вираженого запаху, які діють як "приманка" для покупця.

Звести до мінімуму чи взагалі відмовитися варто від підсолоджених газованих напоїв. Їх регулярне вживання неминуче запустить ланцюжок неприємних наслідків для організму.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, продукти для ідеальної посмішки: що потрібно їсти, щоб зуби залишалися білими та здоровими.

Також наш портал інформував, руйнівний вплив на організм: експерти назвали популярне м'ясо, від якого варто відмовитися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як подолати залежність від солодощів: прості та ефективні поради від дієтологів.