У багатьох людей виникають проблеми зі сном. Це пов’язано зі стресами, надмірною втомою та іншими життєвими факторами.

Недостатня кількість сну, або його погана якість впливають на загальне самопочуття негативно. У людини, яка спить недостатньо розвиваються такі симптоми:

Стрес. Фото: Youtube

Якщо людина недостатньо спить через стрес, це може викликати навіть серйозні хвороби. Але є природні продукти, які допоможуть здобути здоровий сон.

Сушена вишня

Якщо вам важко заснути, або сон не тривалий, варто перед сном з’їсти сушеної вишні. Коли такого продукту немає допоможе вишневий сік. Завдяки мелатоніну, який є у складі вишень, людина може спати довше, а її сон буде якісніший.

Яблучний сік

Цей продукт допоможе налагодити нормальний режим сну. Часто люди не сплять міцним сном, а просинаються посеред ночі та не можуть більше заснути. Ввечері вживайте 1 склянку яблучного соку. В його складі містяться поліфеноли, які пригнічують речовини, що впливають на прокидання вночі.

Груші та яблука, фото ogorodnik

Олія апельсина

Олією радять змазати свою подушку перед сном. Вчені довели, що цитрусові позитивно впливають на якість сну. В олії містяться лимонен, який допомагає відновлювати зв'язок між залозами, який порушується під час стресу. Таким чином сон людини буде спокійніший та міцніший.

Якщо вас турбує безсоння впродовж тривалого періоду, то необхідно звернутися до лікаря.

Нагадаємо, портал Знай, інформував Можна загриміти до лікарні: побічні ефекти від волоських горіхів, про які не всі знають

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Петрушка покращує травлення, а імбир допомагає схуднути: як спеції можуть впливати на організм

Також, наш портал інформував, Від розладів травлення до утворення пухлин: лікарі назвали продукти, які не можна розігрівати