На нашому столі регулярно бувають страви, які не тільки не приносять користі, а й можуть сильно вдарити по здоров'ю. До таких можна зарахувати деякі популярні салати. Про це пише портал ua-novosti.

Найбільш небезпечними для організму вважаються салати, щедро присмачені майонезом. За словами експертів, до першої трійки таких страв входять улюблені багатьма олів'є, мімоза та оселедці під шубою. Ці салати часто заливають майонезом, перетворюючи на "бомбу уповільненої дії".

Салат "Олів'є", фото: Знай.ua

Від регулярного вживання салатів з майонезом сильно страждає на підшлункову. Щоб зменшити шкідливий вплив салатів, їх радять заправляти нежирною сметаною або йогуртом без добавок.

Фахівці зазначають, що біль у підшлунковій нерідко викликається не хворобами, а похибками в раціоні. Так, якщо людина передає, вживає багато алкоголю та жирної їжі, то орган працює на межі можливостей.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Приймання їжі. Фото: скрін youtube

Щоб не перевантажувати організм, варто задуматися про перегляд раціону харчування та відмову від шкідливих звичок. Буде великим плюсом, якщо на столі стане менше жирної їжі, у тому числі "майонезних" салатів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перевірте свій раціон: дієтологи назвали крупи, що сильно підривають здоров'я.

Також наш портал інформував, ідеальний продукт для оздоровлення серця: коштує копійки, але ефект безцінний.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від розладів травлення до утворення пухлин: лікарі назвали продукти, які не можна розігрівати.