Дослідники встановили, що деяка їжа, яка є в раціоні багатьох людей, підвищує ризик небезпечних захворювань. Що краще прибрати з раціону, говориться на порталі news24.

Фахівці попереджають, що хлібобулочні вироби та продукти з трансжирами значно підвищують ризик розвитку тяжких недуг, зокрема інсульту та інфаркту. Багато людей навіть не підозрюють, що в їхніх улюблених крекерах або смаженій їжі може таїтися смертельна небезпека.

Продукти. Фото: скрін youtube

Дослідники підтвердили свою теорію, проаналізувавши статистичні дані за 2002-2013 роки. Вдалося встановити, що люди, які регулярно їли чіпси, крекери, смажені страви та іншу їжу з трансжирами, частіше страждали від проблем із серцево-судинною системою.

Зазначається, що відмова під продуктів, що містять трансжири, підвищує тривалість життя, оскільки ризик інсульту чи інфаркту стає нижчим у кілька разів.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

Приймання їжі. Фото: скрін youtube

Зміст трансжирів продукції видають терміни, зазначені на упаковці. Побоюватися слід товарів, в яких містяться частково гідрогенізований рослинний жир, кулінарний жир, рослинний жир і частково гідрогенізовані жирні кислоти.

Матеріали характеру новин не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед ухваленням рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, улюблений напій може стати небезпечним: продукти з якими не можна поєднувати каву.

Також наш портал інформував, петрушка покращує травлення, а імбир допомагає схуднути: як спеції можуть впливати на організм.

Крім того, ми писали, можна загриміти до лікарні: побічні ефекти від волоських горіхів, про які не всі знають.