В осінньо-зимовий період легко застудитися і кілька днів страждати від вкрай неприємних симптомів. Однак полегшити стан можна досить швидко та ефективно, навіть не закуповуючись в аптеці. Для цього потрібно приготувати просту страву, пише портал medpravda.

Дослідники ще 40 років тому з'ясували, що вживання курячого супу допомагає полегшити стан застудних захворювань. Ця найпростіша страва стимулює імунну систему та сприяє очищенню бронхів та легень від виділень. Однак максимальну користь можна отримати, якщо в курячий суп нічого не додавати.

Застуда. Фото: скрін youtube

За словами експертів, користь організму можуть принести і бульйони з іншого птаха чи на основі яловичини. Однак саме курячий бульйон має противірусний ефект і може допомогти швидше стати на ноги при застуді.

Дослідники вже проводили експерименти, в яких добровольці, які вживають бульйон при застуді, краще переносили хворобу та швидше одужували.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Бульйон, скріншот із відео

Втім, не варто орієнтуватися на курячий бульйон як лікувальний засіб. Його краще використовувати як допоміжний засіб до комплексного лікування, яке має призначити фахівець.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, петрушка покращує травлення, а імбир допомагає схуднути: як спеції можуть впливати на організм.

Також наш портал інформував, корисно та поживно, але не для всіх: кому варто викреслити з раціону курячі яйця.

Крім того, ми писали, як подолати залежність від солодощів: прості та ефективні поради від дієтологів.