Люди вимагають створення профільної комісії

Обговорення скандального захисту дисертації народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви, що минулого тижня сколихнув всю країну, і досі не стихають. Слідом за вимогою нардепів від МОН України провести ретельну перевірку наукової роботи нардепа офіційну пропозицію висунули і звичайні українці. Люди вимагають від Кабміну рішучих дій вже зараз. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Ілля Кива - фото з Фейсбук

Перевірка комісією: "Ганебна подія"

Відповідна петиція "Відмінити рішення атестаційної комісії щодо дисертації Іллі Киви на здобуття наукового ступеня кандидата наук із державного управління" з'явилась на офіційному сайті Уряду.

Автор електронного звернення № 41/003876-21 називає захист дисертації Іллею Кивою на здобуття наукового ступеня кандидата наук "ганебною подією для всієї освітньої та наукової спільноти України".

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

Популярні новини зараз

Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн

Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок

Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни

Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа

Показати ще

"Одноголосне рішення атестаційної комісії українського Інституту підготовки кадрів Держслужби зайнятості є приниженням української освіти і системи присвоєння наукових ступенів/звань, адже особа Іллі Киви відома в Україні своєю негідною поведінкою, низьким інтелектуальним та культурним рівнем висловлювань дискусій як у ЗМІ, так і під час різних політичних подій та заходів", - зазначає автор петиції № 41/003876-21 Сергій Хараху.

Ілля Кива - фото з Фейсбук

Ініціатор звернення вимагає створення комісії, яка має фахово перевірити наукову роботу нардепа.

"Звертаємось до Уряду та персонально до керівництва МОН України не затверджувати дане рішення, адже у авторстві наукової роботи є обґрунтовані сумніви. Також вимагаємо створити комісію з перевірки академічної доброчесності та відповідності діяльності даної особи Етичному кодексу ученого України", - відзначає Сергій Хараху.

Петиція - скріншот

Варто додати, що днями в Парламенті повідомили про кричущі "проколи" в дисертації Іллі Киви.

А профільний Комітет Верховної Ради направив до Міністерства освіти та науки України офіційну вимогу провести ретельну експертизу його роботи.

Верховна Рада - фото ВРУ

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що плани з відставки міністра соцполітики Марини Лазебної спровокували "бурю" в Верховній Раді.

Раніше Знай.ua повідомляв, що 3 млн грн піде на ремонт "движків" автобази Парламенту і євро-паливо.