Останні петиції до Кабінету Міністрів України

Слідом за "розбірками" з нардепом Іллею Кивою до керівництва Кабміну надійшло ще кільки вимог. Українці наполягають на забороні в'їзду популярного російського репера Баста, який за кілька тижнів планує дати кілька концертів в Києві, звільнити Сергія Лещенка за виступ його дружини в Москві та затвердити новий "Гімн щасливих". Деталі останніх пропозицій на офіційному сайті петицій Кабінету Міністрів України дізнавалися Знай.ua.

Денис Шмигаль - фото Кабмін

НоГГано – не пускати, Лещенка – звільнити

В одній з нещодавніх петицій українці просять накласти вето на в'їзд до нашої країни російського реп-виконавця Василя Вакуленко, відомого під псевдонімами Баста і НоГГано, якому раніше забороняли в'їжджати в Україну через незаконне відвідування окупованого Криму.

Баста, фото instagram.com/bastaakanoggano

"Заборонити в'їзд до України громадянину Росії Вакуленко Василю Михайловичу. Він виступав в окупованому Криму та підтримав окупацію Криму. І підтримує війну проти України", – зазначає автор електронного звернення № 41/003893-21 Венера Новик.

Популярні новини зараз

Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію

Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї

Кого не мобілізують до армії: перелік професій

Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень

Показати ще

Петиція - скріншот

Разом з тим, як раз цього місяця в одному з клубів столиці має відбутися 2 масштабних концерти – 25 та 26 червня. Квитки продаються у вільному доступі: вартість – 1100 грн.

Покарати за "концертні" зв'язки із Росією українці пропонують і відомого журналіста Сергія Лещенка, який наразі входить до складу наглядової ради АТ "Укрзалізниця".

А саме – звільнити його з посади держслужбовця за несумісність статусу та ведення родинного бізнесу в країні-агресорі.

Сергій Лещенко - фото з Фейсбук

Одним із вагомих аргументів став нещодавній виступ його дружини DJ Nastia в одному з нічних клубів Москви.

"8 та 9 травня на території країни окупанта, в місті Москва відбувся творчий виступ Анастасії Топольскої, яка є дружиною Сергія Лещенка, члена наглядової ради "Укрзалізниці". Виходить, що дружина українського держслужбовця заробляє гроші в країні-агресорі, в нічному клубі, що знаний лояльністю до Путіна. Родині Сергія Лещенка настільки не вистачає 332 тис грн в місяць (!) зарплати в Укрзалізниці?", - зазначає автор № 41/003880-21 Олег Дюбург.

DJ Nastia - фото з Фейсбук

В свою чергу, Сергій Лещенко прокоментував поїздку дружини, наголосивши, що концерт відбувся в рамках захисту прав представників ЛГБТ-спільноти.

"Що стосується конкретно заходів, які відбувалися в Росії, то насправді вона в країні, яка утискає цю культуру і представників цієї культури. Тому що в Росії цей захід, який відбувався, він відбувався в тому числі за участі широкого залучення представників ЛГБТ-спільноти – меншості, яка потерпає від Путіна, від Кадирова", – відповів Лещенко в одному з інтерв'ю.

Петиція - скріншот

Депортація "московських" священників і Гімн щасливих

Тему україно-російських відносин підняли і в петиції № 41/003896-21 "Заборона церкви московського патріархату".

"Сьомий рік йде війна з Росією, але тим не менше, на території України і досі діють храми, церкви московського патріархату! Це є неподобством. Тому закликаю: 1. Заборонити РПЦ на державному рівні; 2. Позбавити громадянства усіх священнослужителів, які відносяться до РПЦ, та депортувати їх до Росії із забороною в'їзду в Україну на строк від 5 років", - пропонує ініціатор звернення.

Фото Києво-Печерської Лаври

Нагадаємо, минулого року необхідну кількість голосів для розгляду президента України у понад 25 тисяч набрала схожа електронна петиція – про передачу Києво-Печерської Лаври у використання УПЦ № 22/092966.

На неї особисто надав відповідь Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський, фото president.gov.ua

Петиція - скріншот

А для кращого настрою і розуміння про країну ініціатор днями зареєстрованого електронного звернення до Кабінету Міністрів пропонує затвердити "Найкращий гімн" України.

"В Гімні б інакше могло бути за сенсом, звучанням і значенням (позитивно, щасливо, весело, найкраще для всіх і всього завжди і всюди, зараз і далі). Приблизно так буде гарне за сенсом значення і звучання для правильного налаштування на відчуття щасливої сучасності і створення подальшої!", - пише автор петиції № 41/003898-21 Ольга Рубан.

День вишиванки у Краматорську, фото Facebook ООС

Разом із пропозицією українка додала і приклад нового тексту.

"Живе щасливо Україна і так завжди буде

З кожною миттю краще й краще

Все довершеніше

Є в нас Все Найкраще для Всіх і Всього Всюди Завжди є і далі буде

Всі ми є Найкращі також для Всіх і Всього Всюди завжди і також далі будем

Все так гарно на майбутнє ще гарніше ніж зараз

Все ми робимо на краще

Тому точно все є і буде супер

Усмішки в усіх щасливі і так буде далі".

Петиція - скріншот

Аби потрапити на розгляд прем'єр-міністра, петиції мають набрати 25 тисяч голосів.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що від нардепів і Зеленського вимагають спростити правила перетину кордону та змінити гімн України.