Глава комітету з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, екології та охорони навколишнього середовища Громадської ради при КМДА Олег Попенко в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів про ситуацію з українською енергетикою.

«У цьому році, до речі, всі до єдиного державні підприємства, пов'язані з енергетикою, крім «Укргідроенерго», були збиткові. «Укргідроенерго» показало прибуток, всі інші збиткові! Як так вийшло? Де ж тоді гроші? А якщо ми усунемо корупцію? А якщо ми приберемо цю складову корупції, а вона як мінімум 30%? Так може тоді тарифи потрібно піднімати не до 2,5 грн? А може просто підняти до 2 грн, до 1,5? Тобто на 10-15%», - обурився експерт.

Він зазначив, що в українців немає довіри до НКРЕКП, яка щороку піднімає тарифи.

«Нам кажуть суху статистику. Це не претензія до Міненерго. Це, скоріше, до НКРЕКП, до тих, хто очолює ці підприємства... Де ДБР? Де ці каральні органи? Де ці директори на допитах? Які запитують, чому тарифи зросли у нас на 100%, а якість послуг – нуль. Ми так і не можемо домогтися того, щоб у нас якісне тепло було в квартирах. До речі, про тепло. Нас чекають дуже великі проблеми в теплі», - попереджає Попенко.

Також він розповів, чи може «Нафтогаз» знизити річний тариф на газ.

Популярні новини зараз

Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок

Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження

Кого не мобілізують до армії: перелік професій

Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень

Показати ще

«Вони не мають права підвищувати річний тариф, а знизити – мають. Якщо говорити про газ для побутових споживачів, то газ для побутових споживачів, цілком можливо, знизять на літній період. Ось такий політичний крок», - говорить експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Загородній розповів про особливості відносин між Іраном і Україною.

Також Знай.uа повідомляв, що Атаманюк розповів, як спрацювала кон'юнктура в Україні в кризовий рік.