Мобільний пристрій дозволяє робити знімки хворим, які через стан здоров’я не можуть вставати з ліжка або терміново потребують діагностики за межами лікарні.

Переносний цифровий апарат «INDIagraf-02», отриманий у подарунок від Фонду Ріната Ахметова, дає можливість швидко й точно виявляти захворювання на ранніх стадіях. Його можна легко переміщати коридорами лікарні та швидко отримувати результати.

Фонд Ріната Ахметова передав сучасне обладнання

«Важкі хворі, які лікуються у нас, потребують постійного динамічного спостереження за тим, що відбувається у їхніх легенях. Однак вони перебувають на кисневій підтримці, підключені до апаратів ШВЛ, їх неможливо зняти з апарата і повести в рентгенкабінет, щоб зробити контрольний знімок. А такий мобільний пристрій дозволить робити це в палаті», – розповів в.о. генерального директора КНП «Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр» Любомир Малофій.

Фонд Ріната Ахметова передав сучасне обладнання

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

«Допомога Ріната Ахметова завжди приходить туди, де її потребують найбільше. У рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів» були реалізовані масштабні національні проєкти в сфері охорони здоров'я. Зокрема, у 2019 році – проект «200 швидких для України», який дозволив підвищити рівень екстреної допомоги в країні. За рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням. У тому числі 10 із них були передані медичним установам Прикарпаття. Хочу подякувати лікарям, які продовжують робити неймовірне – рятувати життя. Дякую за ваші золоті руки, за чуйне серце, за високий професіоналізм, за ваш внесок у справу збереження життів. Упевнений, спільними зусиллями ми з усім упораємося», – сказав представник ДТЕК Олександр Воронкін.

Надання рентгенівського апарату – це не перша допомога Фонду Ріната Ахметова Івано-Франківському фтизіопульмонологічному центру. Раніше Фонд передав установі діагностичний комплекс «Спектр», комп’ютерну техніку, 2 апарати ШВЛ, також надавав фінансову підтримку.

«Ще у лютому минулого року Рінат Ахметов виділив на боротьбу з COVID-19 понад 300 мільйонів гривень. Для ефективної роботи були об'єднані всі ресурси: Благодійного Фонду, футбольного клубу «Шахтар», компаній ДТЕК та інших активів групи SCM. До медичних установ Івано-Франківської області в рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів» Фонд передав 20 апаратів ШВЛ, 13400 експрес-тестів на COVID-19, 12 тисяч захисних костюмів та 10 машин швидкої допомоги, із них 5 машин класу В, неонатальний автомобіль, 4 медичних позашляховики на базі Toyota», ‒ розповіла директорка з комунікацій Фонду Ріната Ахметова Юлія Єршова.

Фонд Ріната Ахметова передав сучасне обладнання

Загалом допомогу від Фонду Ріната Ахметова отримали понад 500 державних медичних установ у більш ніж 200 населених пунктах. Підтримка Фонду лікарень у 2020-2021 роках є найбільшою, системною і наймасштабнішою приватною ініціативою, спрямованою на допомогу державним медичним установам України.