Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви з посиланням на сайт «Православная жизнь», про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«Будь-який вік прекрасний. В юності у нас є сила, активність, ми можемо робити зримі речі, у зрілому віці є досвід і сили, а старість - природна розрада, коли згасають пристрасті, властиві молодості і залишається досвідченість і мудрість. Навіть хвороби є приводом для більшої мудрості і спокою. Саме тіло штовхає у старості до молитви, прохання, ненадіянню на себе і свої сили. І це розв'язує нам руки від гордині, умиротворяє»- пояснив владика.

Митрополит Антоній нагадав, що необхідно приймати свій вік з вдячністю Богові.

«Найважче людині прийняти свій вік. Змиритися перед даністю. Молоді поспішають подорослішати, дорослі хочуть повернути час назад, не бажають миритися зі своїми немочами та віковими змінами. Але душа ж не має віку! Вона дана людині для вічності і старість їй не загрожує. Душа може тільки наповнюватися цілющою Божою силою, нести відбиток Божої краси», - підкреслив керуючий справами УПЦ.

Він закликав цінувати кожен відведений Богом момент життя.

Популярні новини зараз

Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії

Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче

Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн

В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло

Показати ще

«Господь Чоловіколюбець обдарував нас незліченними скарбами, головним з яких є любов. І від нас залежить, навчимося ми любити життя і людей, чи зможемо не боятися віку і труднощів, бачачи в них не тільки складності, але і прекрасні можливості», - підсумував митрополит Антоній.