Головні умови пояснив Дмитро Разумков

Питання звільнення з посади міністра охорони здоров'я Максима Степанова назрівало серед парламентарів вже давно. А нещодавно для цього було зроблено і офіційний вагомий крок – за проведення відповідного позачергового пленарного засідання було зібрано понад 150 голосів народних депутатів. Днями ж "до кошику" додалися ще і заяви на звільнення міністра інфраструктури Владислава Криклія і міністра розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства Ігоря Петрашка. Деталі з'ясовували Знай.ua.

Максим Степанов - фото з Фейсбук (М.Степанова)

Перед голосуванням за звільнення – детальний звіт

Про рішучі плани з боку нардепів і Кабміну сьогодні, 17 травня, повідомив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ході засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп.

"Перше позачергове засідання буде стосуватися трьох речей: це – питання кадрові. Два міністри написали заяву за власним бажанням – пан Криклій і пан Петрашко. І є подання премєр-міністра щодо пана Степанова. Якщо буде зібрана необхідна кількість голосів, або сьогодні ввечері, або завтра зранку ми зможемо розглянути ці, важливі для Кабінету Міністрів, питання", - зазначає Дмитро Разумков.

За такою пропозицією звернулися партія "Слуга Народу" ще в п'ятницю – сьогодні були роздані підписні листи і серед парламентарів триває збір підписів.

Популярні новини зараз

Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче

Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн

Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати

Кого не мобілізують до армії: перелік професій

Показати ще

Владислав Криклій - фото Міністерство інфраструктури України

Але, як наголосив очільник ВРУ, головною умовою має стати детальний звіт міністрів.

"Треба заслухати позицію міністрів – щоб вони прозвітували. Парламент і український народ дав їм достатньо повноважень і вони мають доповісти: що було зроблено, що вони не встигли зробити, які помилки або здобутки є. Щоб, приймаючи рішення, ми чітко розуміли, що є підставою", - відзначає Дмитро Разумков.

Верховна Рада - фото ВРУ

Загалом, цього тижня планується, щонайменше, одне позачергове засідання – як підкреслив Очільник Парламенту, є висока ймовірність того, що їх буде більше.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua повідомляв, що плани з відставки міністра соцполітики Марини Лазебної спровокували "бурю" в Верховній Раді.