Якщо ви дбаєте про здоров'я серця і кровоносних судин, то вам просто-таки необхідно додати в раціон більше фруктів і овочів.
Дослідники з Університету Нортумбрії в Ньюкасл-апон-Тайн вивчили корисні властивості антоціанів — природних пігментів, завдяки яким більшість фруктів і овочів набувають червоний, фіолетовий і рожевий відтінкiв, повідомляє The Medical News Today.
Антоціани відносяться до класу флавоноїдів, природних антиоксидантів, які діють на клітинному рівні і захищають клітини від дегенерації.
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Дослідники визначили та проаналізували 19 наукових робіт, в яких розглядався вплив антоціанів на здоров'я серця і систему кровообігу.
Дані містили інформацію про 602 000 чоловік зі всього США, Європи та Австралії, а їх автори спостерігали за життям учасників в період від 4 до 41 року.
В новому огляді команда зосередилася на тому, як дієтичне споживання антоцианина впливає на захворювання серця і серцево-судинні недуги, включаючи інсульт і серцеві напади.
Тим не менше, дослідники також попереджають, що переваги, які, мабуть, надають антоціани, поширюються на певні популяції людей.
Нагадаємо, жирна риба зменшує ймовірність розвитку симптомів астми у дітей.
Як повідомляв портал "Знай.uа" сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.
Також "Знай.uа" писал, що вживання органічних продуктів, які не пройшли обробку пестицидами, зменшує ризик розвитку різних форм раку на 25 %.