На жаль, більшість українців не довіряють нашій медицині, або просто бояться йти до лікаря. Поради в інтернеті здаються куди більш правильними, ніж поради лікаря, так і таблетки у нас прийнято виписувати собі самостійно, прочитавши кілька порад на форумах.

Так виникають випадки, коли людина начитавшись інформації про хвороби, спостерігає у себе її симптоми або ж навпаки – при перших симптомах людина починає шукати інформацію.

До чого може призвести самолікування в мережі розповіла виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала в Facebook.

За її словами, небезпека полягає в тому, що люди не тільки читають і поширюють знайдену інформацію, але і вирішують самостійно лікуватися без порад або обговорення з лікарем.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Супрун уточнила, що кілька років тому опублікували велике дослідження на цю тему. Було опитано понад 12 тыяч чоловік з 12 різних країн.

Це трапляється часто, адже в мережі існує безліч ресурсів, де опубліковані різні “експертні” думки і успішні історії одужання. Часто там відсутній коментар лікаря.

Одностороннє висвітлення інформації може спонукати вас нехтувати дійсно дієвими та корисними порадами, які ви могли б отримати у лікаря.

Тенденції пошуку діагнозу створили алгоритм поведінки: спочатку люди визначають власні симптоми, шукають причини в інтернеті і в кінці кінців самостійно ставлять собі діагноз взагалі без візиту до лікаря.

Проте такий пошук інформації може призвести до надмірної тривожності і небезпеки лікування хвороби, якої немає. Найкраще в таких випадках звернутись до фахівців і проконсультуватися. Не сподобався один лікар йдіть до другого, до третього.

В. о. міністра зазначила, що доступна в інтернеті інформація не завжди завдає шкоди і може бути корисною, але про лікування хвороби і точна постанова діагнозу, це обов'язок не всесвітньої павутини, а медиків.

Супрун підкреслила, якщо ви і шукайте поради в інтернеті, то намагайтеся користуватися авторитетними ресурсами, ви повинні бути впевнені в достовірності інформації.
Важливо, коли в тексті є посилання на авторитетні дослідження. Завжди перевіряйте джерело!

І все ж, якщо ви знайшли потрібну вам інформацію, потрібний вам діагноз, консультуйтеся з лікарем.

Нагадаємо, Уляна Супрун розповіла про те, як зменшити ризик виникнення цукрового діабету.

Як повідомляв портал "Знай.uа", згідно з дослідженнями фахівців, тривалість життя зросла у всьому світі. В тому, що люди сьогодні живуть довше, велику роль зіграло підвищення якості охорони здоров'я, поліпшення санітарних умов і нові досягнення медицини в лікуванні захворювань.

Також "Знай.uа" писав, в Україні відкриють мережу регіональних медичних центрів трансплантації кісткового мозку.