Відомий український педіатр Євген Комаровський у своєму Instagram розповів, в якій ванні краще купати дитину. Так, лікар вважає, що краще підійде велика ванна, він навів аргументи, чому саме так.

Читайте Знай в Google News!

Велика ванна дозволяє дитині ворушити руками, ногами і головою, абсолютно не обмежуючи рухів, — логічно мається на увазі, що ванна при цьому буде повністю наповнена водою. У великій ванні вода повільніше остигає, дозволяючи батькам не смикатися з цього приводу і не стояти з чайником в руках, кожні 30 секунд поглядаючи на термометр. Ви прекрасно знаєте, що багато речей у воді робити легше — купаєтеся ж у морях і річках. Взяти великий камінь, наприклад. На суші ви його і від землі не відірвете, а в воді — запросто. Це відбувається через дуже давнього грека Архімеда, який "придумав" закон про те, як на тіло, занурене у воду, щось там тисне і виштовхує. У воді легше не тільки піднімати тяжкості, але і дихати — в тому випадку, зрозуміло, коли під водою все, крім голови.

Дихальні м'язи працюють у своєму звичайному режимі, але їх сила збільшується. Легкі, таким чином, краще розправляються, а пил і бруд, що осіли в бронхах протягом дня, з організму видаляються (відбувається це не миттєво. Для очищення легенів потрібно хоча б 15 хвилин). І це просто чудово. Адже живете ви, швидше за все, не в лісі — значить, з пилом і брудом, яка в повітрі, дитя цілий день контактує. Активно рухаючись у великій ванні, малюк має можливість витрачати енергію і втомлюватися, отже, поліпшуються його сон і апетит. До того ж тренуються м'язи і серце. А якщо дитина добре спить, то добре спить його мама, маючи при цьому, по-перше, молоко, по-друге, сили для різних домашніх справ і, по-третє, бажання ці справи робити. По-моєму, перерахованого цілком достатньо для того, щоб переконати сумнівалися в перевагах великої ванни. Тому перейдемо від теорії до практики", - написав Комаровський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Комаровський розповів, чому голосував за Зеленського.

Також портал "Знай.ua" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.