Всесвітньо відомий картограф мозку Джордж Паксинос (George Paxinos), виявив приховану область в районі спинного мозку людини.

Регіон отримав назву endorestiform nucleus. Дослідник здогадувався про його існування ще 30 років тому, але тільки зараз, завдяки сучасним методам, зумів візуалізувати цю область, повідомляє Medical Xpress.

"Але ми не виявили цей регіон у мавп резусів і інших тварин, які ми вивчали", — заявив професор Паксинос

Ендоретіформне ядро розташоване у ніжці мозку — області, яка регулює сенсорну й моторну інформацію, щоб поліпшити нашу поставу, баланс і дрібні рухові руху.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

"Я можу тільки здогадуватися про його функції, але, враховуючи область мозку, де було виявлено ядро, воно може здійснювати контроль за моторними функціями", — заявляє професор Паксинос.

Відкриття регіону допоможе дослідникам створити ліки від хвороби Паксиноса і дисфункції моторних нейронів.

Слід зазначити, що нейробіологи, що досліджують неврологічні або психіатричні захворювання, використовують карти професора Паксиноса в якості керівництва. Наукові атласи професора допомагають в ідентифікації структур мозку і також використовуються в нейрохірургії.

"Атласи професора Паксиноса демонструють детальну морфологію та зв'язку головного і спинного мозку, забезпечують критичну основу для перевірки вплив гіпотез синаптичної функції на лікування захворювань головного мозку", — вважає професор Пітер Шофілд (Peter Schofield), генеральний директор NeuRA.

Професор Паксинос є автором найбільш цитованих публікацій на тему нейронауки і написав 52 книги з докладними картами мозку. Його дослідження нейрохірургії і нейронауки дозволяють вивчати, виявляти та розробляти методи лікування захворювань і порушень мозку.

Нагадаємо, все, що потрібно знати про нейронах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вживання в їжу зелених листових, помаранчевих і червоних овочів, ягід і апельсинового соку перешкоджає втрати пам'яті.

Також "Знай.ua" писав про чотири кращих поради по омолодженню мозку.