Не так давно вчені з Чепменского Університету в Каліфорнії провели масштабне дослідження, в ході якого прийшли до висновку, що мастурбація як і раніше залишається одним із найбільш зручних способів досягти оргазму. Про це пише Mashable.

При цьому у простого способу зняти напругу є багато "підводних каменів", впевнені фахівці. Так, одним із негативних наслідків мастурбації може стати засудження партнерів або знайомих, після чого багато людей можуть отримати психологічні травми, внаслідок чого починають "неправильно" мастурбувати, зовсім не отримуючи задоволення від процесу.

Як запевняють дослідники, "неправильна" мастурбація після пережитого стресу може не тільки "зламати" людину і ізолює її від суспільства, але і шкодить всьому сексуальному життю в майбутньому.

Проте вчені знайшли спосіб поліпшити ситуацію. Вони переконані, що "уроки мастурбації" потрібно викладати нарівні зі статевим вихованням. Таким чином, за словами дослідників, це значно полегшить життя людям з проблемами сексуального характеру і деякими особливостями людського організму.

Популярні новини зараз

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

У той же час думки медиків щодо мастурбації сильно розходяться. У свою чергу вчені з Гарварду з'ясували, що занадто часта мастурбація може загострити приховані захворювання судин і серцево-судинної системи і це заняття може погіршити фізичне здоров'я в цілому.

Автор книг про правильне планування сну і відпочинку Шон Стівенсон вважає, що регулярна мастурбація дозволяє "підірвати" справжній гормональний коктейль, що складається з окситоцину, норадреналіну, вазопресину, пролактину і серотоніну. Не забувайте про це.

Нагадаємо, що сексологи провели кілька цікавих експериментів, які допомогли розгадати загадку, як отримати ідеальний оргазм.

Як повідомляв портал Знай.uа, сексуальне утримання шкодить здоров'ю. Крім того, на жіночому організмі це позначається гірше.

Також портал Знай.uа писав, що дослідники опублікували результати нового дослідження, в якому пояснили зв'язок між старінням і статевою активністю людини.