Помилкові уявлення і міфи про такий важливий орган чуття, як зір, можуть сильно зіпсувати життя нам і нашим дітям. Про те, які міфи давно пора розвіяти, читайте в матеріалі Clutch.

Сучасні гаджети псують зір більше, ніж книги

Гаджети дійсно негативно позначаються на зорі, але з тим, що вони гірші, ніж книги, можна посперечатися. У книги фіксований шрифт, до того ж часто люди нехтують належним освітленням і розміщенням книги щодо рівня очей. Тому книга може бути небезпечніша за смартфон.

Радимо також придбати електронну книгу — спеціальне чорнило і підсвічування знизять ризик погіршення зору до мінімуму.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Якщо людину налякати, коли вона скосив очі, то вона назавжди такою залишиться

Косоокість від очних м'язів, і різким рухом це не змінити. Також, незважаючи на популярний міф, вона не проходить з віком, тут допоможе тільки офтальмолог.

Чорниця і морква лікують зір

Навіть якщо весь твій раціон буде складатися з чорниці, моркви, гарбуза та інших продуктів, які містять вітамін А, зір від цього кращим не стане. Вітамін А допомагає зміцнити той зір, який в тебе є, але не поліпшити.

Від носіння окулярів зір погіршає

Розслаблення м'язів допомагає утримати зір рівні, а ось постійна напруга тільки погіршує. Тому окуляри позитивно впливають на зір.

До окуліста треба ходити, коли починаєш гірше бачити

Якщо ти починаєш гірше бачити, значить процес уже запущений. Обстежуватися в офтальмолога треба робити раз у півроку, для профілактики. У такому випадку лікар зможе виявити якісь дрібні проблеми і вилікувати їх, поки вони ще не стали серйозними.

Нагадаємо, фахівці в області здорового харчування перерахували 8 ягід, які рясніють комплексом корисних вітамінів і речовин, що поліпшує роботу людського організму.

Як повідомляв Знай.ua, як захистити очі від негативного впливу гаджетів.

Також Знай.ua писав, науковці виявили ефективний спосіб прожити набагато довше. Як з'ясувалося, вживання продуктів, які сприяють зменшенню запальних процесів, допомагає значно знизити ризик передчасної смерті.