Суперечки про те, чи можна їсти перед сном ведуться постійно. Настав час поставити жирну крапку.

Багато хто вважає, що отримані від нічної гулянки калорії можуть сильно нашкодити фігурі. Однак фахівці стверджують, що невеликий перекус ніяк не відбитися на здоров'я, а часом навіть досить корисний.

Дієтологи попереджають, сон на порожній шлунок навряд чи буде здоровим і повноцінним. Голод не дозволить мозку розслабитися і відновитися під час сну, а також може привести до руйнування м'язів, оскільки вони залишаються єдиним можливим джерелом для підживлення організму.

Однак слід утриматися від масштабного прийому їжі. Для нічного перекусу відмінно підійдуть жменя фісташок, порція творогу і інші легкі закуски.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Грамотне харчування протягом дня попереджає поява нічного голоду. Фахівці радить скласти збалансований раціон, в якому будуть міститися необхідні для організму людини білки, овочі та інші поживні речовини.

Нагадаємо, не так давно фахівці Національного інституту з проблем старіння та Університету Джонса Хопкінса виявили зв'язок між недостатньою кількістю нічного сну і високим ризиком хвороби Альцгеймера.

У період 1991-2000 років серед добровольців було проведено опитування, в результаті якого вони відповіли на питання про якість їхнього сну і денної сонливості. Підгрупи випробуваних була проведена позитронно-емісійна томографія з використанням хімічної сполуки Pittsburgh B (PiB) для ідентифікації бета-амілоїдних бляшок, які є ознакою хвороби Альцгеймера.

згодом вчені ідентифікували 123 добровольця, які пройшли опитування, а через 16 років — томографію з PiB. Виявилося, що у тих людей, хто скаржився на сонливість в денний час ризик накопичення амілоїдних бляшок був майже в три рази вище, ніж у інших учасників.

Як повідомляв портал "Знай.uа" існує декілька простих способів для боротьби з косметичними наслідками целюліту в домашніх умовах.

"Знай.uа" писав, про 7 причин,щоб полюбити риб'ячий жир.