Побутові тарифи на електроенергію повинні бути приведені до ринкового рівня, а незахищені верстви населення повинні отримувати належну допомогу від держави.
Про це в ефірі телеканалу «Україна24» повідомила народний депутат («Слуга народу») Людмила Буймістер.
"Насправді, приведення тарифу до ринкового рівня - це те рішення, яке вже давним-давно перезріло, і його потрібно було приймати, скажу так, роки 4 тому", - повідомила нардеп.
При цьому вона зазначила, що уряду варто було почати процес приведення тарифів до ринкового рівня з найбільших побутових споживачів, які мають фінансовий ресурс для оплати повного тарифу.
"Це ті ж вілли в Конча-Заспі, це ми з вами, і це ті недобросовісні бізнесмени, які маскуються під споживачів побутових і недоплачують за електроенергію», - додала нардеп.
Вона також підкреслила, що рішення уряду про скасування пільгових 100 кВт лише від частини вирішить проблеми фінансового дефіциту державних енергокомпаній.

Нагадаємо, 28 грудня Кабмін вперше за 4 роки прийняв рішення про перегляд тарифів на електроенергію для населення.
На виконання зобов'язань перед МВФ, уряд скасував пільгову ціну 90 коп./кВт.година на перші 100 кВт.годину місячного споживання, які отримували всі верстви населення незалежно від рівня доходів.
З 1 січня 2021 року залишається діяти єдина ціна на весь обсяг місячного споживання 1,68 грн/кВт.година.
За оцінками експертів, рішення уряду призведе до підвищення місячної платіжки на 78 грн. У Мінсоцполітики повідомили, що це рішення ніяк не відіб'ється на стабільності отримання соціальної допомоги від держави тим, хто її потребує.