Відповідне рішення Уряд прийняв на засіданні 28 грудня.

«Продовжити вирішимо ПСО до 31 березня 2021 року і встановити фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт.година", - повідомив В.О. міністра енергетики Юрій Вітренко на засіданні уряду.

З 1 січня 2021 р.весь обсяг спожитої електроенергії побутові споживачі будуть оплачувати за єдиним тарифом - 1,68 грн/кВт.година. Цей тариф діятиме до 31 березня 2021 року.

В цілому, проект в.о. міністра Юрія Вітренко зберігає занижені тарифи на електроенергію для населення. Навіть після підвищення, вони будуть приблизно в 2 рази нижче реальних ринкових цін на електричну енергію.

Нагадаємо, тарифи на електроенергію для населення не переглядалися з березня 2017 р.вони становлять 90 коп./кВт.година за перші 100 кВт.год і 1,68 грн / кВт.годину за решту обсягу місячного споживання. Це більш ніж в чотири рази менше середнього тарифу в Європі.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

За даними Міністерства енергетики, тариф для населення в грудні 2020 року навіть не покриває витрати на доставку електроенергії від електростанцій до кінцевих споживачів.

Щорічні дотації за заниженими тарифами на електроенергію для населення досягли 65-70 млрд грн.

Ліквідацію перехресного субсидування на ринку електроенергії підтримав Секретаріат Енергетичного Співтовариства і Європейська комісія. Експерти відзначили, що від рішення щодо тарифів залежить подальша фінансова підтримка України від МВФ.