За останні роки він змінив 5 політичних сил, голосував за диктаторські закони 16 січня, є фігурантом 6 антикорупційних розслідувань, але про них ми розповімо трохи далі.

27 листопада на сесії Київської обласної ради обирали керівний склад. Боролися за крісло голови 2 кандидати: Ярослав Москаленко та Олександр Скляров. Переміг Скляров, втім Москаленко не визнав своєї поразки і вже місяць усілякими маніпуляціями намагається “розхитати човен”, аби стати у його штурвалу.

На цьому фото Ярослав Москаленко на засіданні Київської обласної ради у годиннику за 675 тисяч доларів.

Можливо, ви сказали б, що депутат обласної ради працює на громадських засадах і не отримує зарплату, тому це не злочин. Але у цій історії нас бентежить інше. Це не перший “годинниковий скандал”, у який потрапляє Москаленко. У 2017 році тоді ще народний депутат Ярослав Москаленко задекларував коштовний подарунок від партнерів по бізнесу. Мова йшла про годинник Rolex, ціни на нього в Україні стартують з $10-15 тисяч і сягають сотень тисяч доларів. Справа, втім, що цей коштовний презент порушує встановлені законом обмеження щодо одержання подарунків. Москаленку не пощастило: журналісти це помітили і копнули трохи глибше. Як зазначено у журналістському матеріалі видання “Наші гроші”, щедрими друзями, які подарували Москаленку годинник виявилися його партнери по схемам в «Укргазвидобуванні».

Популярні новини зараз

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

До годинників Москаленка є ще одна важлива ремарка. Зрозуміло, що він людина далеко не бідна. А тепер вдумайтесь, у 2014 році прогримів великий скандал з приводу махінацій дружини Ярослава Москаленко з землею. Тоді цей інцидент порівнювали зі схемою Януковича із Межигір'ям: вона, примудрилася отримати чималу ділянку вишгородської землі за смішною ціною у 57 копійок за сотку. Виникає питання: навіщо Москаленкам брати участь у незаконному дерибані землі, якщо вони просто могли її купити? Однак, воно скоріше риторичне.

Серед гучних скандалів варто пригадати сенсаційну заяву Павла Оснача в ефірі програми “Гроші”. Він розказав буцім-то Москаленко “віджав” у нього бізнес шляхом особистих погроз Осначу та його родині.

У цьому ж матеріали журналісти програми “Гроші” розповіли про те, що в ході виборчої кампанії Москаленко погрожував учаснику АТО Дмитру Савчуку, який на зустрічі з тоді ще кандидатом у народні депутати, поставив йому кілька незручних запитань. Після серії погроз від Москаленко, Савчук із родиною мусив переховуватись у безпечному місці.

До слова, у залі засідань Київської обласної ради перед голосуванням за керівний склад ради (нагадаємо кандидатів на голову було 2: Ярослав Москаленко та Олександр Скляров), теж пролунала заява від одного з депутатів, що буцім-то Москаленко погрожував депутату і таким чином намагався отримати його голос за свою кандидатуру.

Принциповий політик або жага до влади?

Трохи нагадаємо політичний шлях пана Москаленка.

Почав свою політичну кар’єру у 2006 році у рядах “Соціалістичної партії” - його обрали депутатом Вишгородської районної ради, а через рік він став головою районної ради.

У 2010– депутат Київської обласної ради від “Партії регіонів”. Через два роки Москаленко обирають до Верховної Ради VII так само, як члена “Партії регіонів”.

16 січня 2014 року голосував за "диктаторські закони". А вже за місяць покинув лави “Партії регіонів” і перебіг до депутатської групи “Суверенна Європейська Україна”.

У 2014 році Москаленко знову обирають народним депутатом (Верховної Ради 8 скликання), але обирається він вже, як безпартійний. Стає головою депутатської групи “Воля народу”.

Сьогодні Москаленко - депутат Київської обласної ради та очільник Київської обласної організації партії “За майбутнє”.

Тож, за свою політичну кар’єру Москаленко встиг змінити щонайменше 5 політичних сил.

Але, чим він керується будуючи свою політичну кар’єру? Можливо особисті амбіції, можливо захист власного бізнесу, а може й просто жага влади. Важко схарактеризувати Ярослава Москаленка, як професіонала, однак до наших рук потрапив його депутатський запит одразу з кількома граматичними помилками. А висновки робіть самі.