Про це повідомляє прес-служба РПЛ, пише Інформатор.

«Представник офісу Зеленського сказав про те, що треба скасувати мораторій на вивезення з України лісу, бо мовляв цей мораторій не працює. А насправді причина для скасування мораторію – це обіцянка ЄС дати чергову так звану «допомогу» – кредит на 500 млн євро з процентами, який треба повертати. Ціна цього кредиту – закриття сотень нових підприємств, які були створені в Україні за 2 роки дії мораторію. Фактично, це знищення української деревообробної і меблевої промисловості, десятки тисяч людей залишаться без роботи і зарплати, продовжиться варварська вирубка лісу від Карпат до Сумщини. Зате нова влада прозвітує, що взяла кредит у Єврокомісії», – обурився лідер Радикальної партії.

Народний депутат наголосив на тому, що нова влада повинна шукати шляхи розвитку економіки України, а не продовжувати експортно-сировинну політику.

«Поки наша економіка у такому стані, ми не можемо обійтись без підтримки МВФ. Але ця підтримка надзвичайно дорого коштує Україні. Це як сир у мишоловці: нам дають кредит, а в обмін забирають землю, вирубують та вивозять ліс і залишають українців без роботи. Як наслідок, більше двох мільйонів наших людей працює в Польщі та інших країнах. А хто ж підійматиме українську економіку? Тому треба радикально змінювати економічну політику, переглядати умови співпраці з ЄС і МВФ виключно на умовах, які відповідають національним інтересам України та сприяють відновленню економіки», – зазначив Ляшко.

Неприйнятними для команди РПЛ є не тільки наміри команди президента скасувати мораторій на вивіз лісу, а й відкрити ринок землі. Ляшко зазначив, багато європейських країн, які відмовились від мораторію на продаж землі, тепер шкодують.

Популярные статьи сейчас

Будут под постоянным обстрелом: астролог указал, какие города ждет адская неделя

За бесплатные поездки в автобусах теперь придется платить

Изменение цены на электроэнергию: в НКРЭКУ сделали заявление для потребителей

Готовьте документы: "Укрпочта" начинает выплаты до 3 тысяч гривен

Показать еще

«Ще одна умова надання цього кредиту – це відкриття ринку земель. І Зеленський підтвердив, що ставить перед собою таке завдання. Чи розуміє президент, що жоден український селянин землі не купить, коли почнуть продавати землю? Іноземці візьмуть кредити в своїх банках під 0,5% річних на придбання української землі, а український фермер і під 25% не візьме. В результаті вся земля буде, як у Прибалтиці – вся земля скуплена шведами і фінами. Я особисто говорив з литовцями і з латвійцями. Вони кажуть: «Зупиніться і не повторюйте наших помилок з продажем землі», – підсумував Ляшко.