Якщо хочете зберегти ясний розум на довгі роки, зверніть увагу на харчування.
Два простих продукти можуть підтримувати пам’ять і захистити мозок від старіння.
Медичні експерти радять регулярно їсти чорницю та волоські горіхи. Вони утворюють потужну комбінацію, яка сприяє концентрації, покращує короткотривалу пам’ять і зменшує ризики вікових когнітивних розладів. Доктор Каран Раджан пояснює, що омега-3 жирні кислоти з горіхів чудово працюють разом із поліфенолами, що містяться в чорниці, повідомляє Каран Раджан.
Чорниця насичена антиоксидантами, які зменшують запалення і захищають клітини мозку. Вона допомагає боротися з окислювальним стресом - однією з причин нейродегенеративних процесів. Горіхи ж багаті на вітамін Е, що підтримує клітини мозку та допомагає уповільнити процеси старіння.
Штормити буде сильно і неодноразово: Україну в грудні накриє низка магнітних бур - дати
Один клік і грошей немає: ПриватБанк попередив про нову загрозу
Можуть і не впустити в Європу: українцям встановили ще одну перешкоду на кордонах
Українців попередили про масові перевірки: додому нагрянуть соцслужби
Щоб ці природні "мозкові вітаміни" працювали ефективніше, варто зробити їх постійними елементами свого раціону. Це не лише підтримує мислення, а й позитивно впливає на загальний психічний стан.
Окрім чорниці та горіхів, медики радять додати до раціону - зелені листові овочі (броколі, шпинат, капуста кале), жирну рибу (лосось, скумбрію, оселедець), ягоди, а також чай і каву у помірних кількостях. Такі продукти зміцнюють судини, а отже - покращують живлення мозку.
Правильне харчування в поєднанні з фізичною активністю здатне суттєво вплинути на ясність думок та витривалість нервової системи. Піклуючись про свій організм сьогодні, ви інвестуєте в якість життя завтра.
Раніше ми повідомляли, заряд імунітету на рік вперед: 10 сезонних суперфудів, які варто їсти навесні та влітку.
Смузі, йогурт або яєчня: чим варто починати свій ранок, аби залишатись здоровим та енергійним - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, навіщо їсти баклажани щодня у сезон: приховані властивості, про які українці не здогадувалися.