Сало — символ української кухні та улюблений продукт багатьох поколінь. Воно поживне, довго зберігається та підходить до багатьох страв. Проте, навіть такий популярний делікатес має свої обмеження.
Є випадки, коли сало може стати причиною проблем зі здоров’ям. Треба знати, кому слід вживати його обережно, а кому краще взагалі виключити з раціону. Про це повідомляє портал На Пенсії.
Кому не можна їсти сало:
- При серцево-судинних захворюваннях. Насичені жири в салі підвищують рівень холестерину, що шкідливо для людей із гіпертонією, атеросклерозом чи ішемічною хворобою серця.
- При ожирінні та надмірній вазі. Через високу калорійність (до 800 ккал на 100 г) сало не підходить для дієтичного харчування.
- При хворобах печінки та жовчного міхура. Через складність у перетравленні сало може викликати дискомфорт і зайве навантаження на ці органи.
- При алергії на тваринні жири. Хоч це рідкість, але людям із такою алергією сало суворо заборонене.
Як їсти сало правильно:
Для здорових людей лікарі радять обмежитися 20-30 г на день. Найкраще поєднувати сало з овочами та цільнозерновим хлібом – це зробить продукт легшим для засвоєння та кориснішим.
Нагадаємо, бутерброд стає майже делікатесом: супермаркети змінили ціни на ковбасу, бекон і сир
Раніше ми писали про те, що м'ясо на вагу золота: як змінилися ціни на яловичину, бекон та сало
Популярні новини зараз
Показати ще
Стосується всіх одержувачів пенсій: українцям дали 30 днів на явку до ПФУ
Мобілізація їх не торкнеться: ким не зацікавиться ТЦК
Українці отримують штрафи за паспорти: кому загрожують несподівані витрати
Шахраї масово "чистять" картки українців: у ПриватБанку порадили, як врятувати заощадження
Крім того, Знай.ua повідомляв, простий бутерброд вже розкіш: як змінилися ціни на сир та ковбасу