Сало — символ української кухні та улюблений продукт багатьох поколінь. Воно поживне, довго зберігається та підходить до багатьох страв. Проте, навіть такий популярний делікатес має свої обмеження.
Є випадки, коли сало може стати причиною проблем зі здоров’ям. Треба знати, кому слід вживати його обережно, а кому краще взагалі виключити з раціону. Про це повідомляє портал На Пенсії.

Сало, скріншот з відео

Кому не можна їсти сало:

  1. При серцево-судинних захворюваннях. Насичені жири в салі підвищують рівень холестерину, що шкідливо для людей із гіпертонією, атеросклерозом чи ішемічною хворобою серця.
  2. При ожирінні та надмірній вазі. Через високу калорійність (до 800 ккал на 100 г) сало не підходить для дієтичного харчування.
  3. При хворобах печінки та жовчного міхура. Через складність у перетравленні сало може викликати дискомфорт і зайве навантаження на ці органи.
  4. При алергії на тваринні жири. Хоч це рідкість, але людям із такою алергією сало суворо заборонене.

Як їсти сало правильно:

Сало. Фото: скрін youtube

Для здорових людей лікарі радять обмежитися 20-30 г на день. Найкраще поєднувати сало з овочами та цільнозерновим хлібом – це зробить продукт легшим для засвоєння та кориснішим.

Нагадаємо, бутерброд стає майже делікатесом: супермаркети змінили ціни на ковбасу, бекон і сир

Раніше ми писали про те, що м'ясо на вагу золота: як змінилися ціни на яловичину, бекон та сало

Популярні новини зараз

Стосується всіх одержувачів пенсій: українцям дали 30 днів на явку до ПФУ

Мобілізація їх не торкнеться: ким не зацікавиться ТЦК

Українці отримують штрафи за паспорти: кому загрожують несподівані витрати

Шахраї масово "чистять" картки українців: у ПриватБанку порадили, як врятувати заощадження

Показати ще

Крім того, Знай.ua повідомляв, простий бутерброд вже розкіш: як змінилися ціни на сир та ковбасу