Залежно від солодощів досить поширена проблема, яка може серйозно підірвати здоров'я. Надмірне вживання цукру загрожує розвитком багатьох хвороб, тому потяг до солодкого потрібно контролювати. Про це повідомляє chasdiy.

Вживання солодких продуктів може викликати серйозну залежність, адже вони активують ділянки мозку, які відповідають за приємні відчуття.

Солодощі. Фото: Youtube

Коли людина починає безконтрольно їсти солодощі, то страждає не лише фігура та зуби, а й весь організм. В результаті може розвинутися діабет, серцево-судинні захворювання. Отже, із залежністю від цукру потрібно боротися.

Дієтологи рекомендують замінювати шкідливі десерти на фрукти та сухофрукти, які допоможуть подолати бажання наїстися солодощів. Замість тортів і шоколадок потрібно додати до раціону продукти багаті білком і клітковиною.

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Показати ще

Солодощі. Фото: скрін youtube

За словами експертів, перші два тижні людині буде дуже складно утриматися від спокуси з'їсти пару трійку шоколадок, але після цього стан організму покращиться. Зокрема з'явиться більше енергії, а також покращиться робота кишечника та почнуть йти зайві кілограми.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, дієтолог назвала фрукт, який небезпечний для кожної людини: наслідки дуже неприємні.

Також наш портал інформував, корисно та поживно, але не для всіх: кому варто викреслити з раціону курячі яйця.

Крім того, ми писали, організм віддячить: чому дієтологи радять їсти страви з картоплі тільки у свята.