Продукти, які ми часто їмо, можуть становити реальну загрозу організму при повторній термічній обробці. Дієтологи перерахували найпопулярніші з них. Про це пише портал novosti24.
Фахівці попереджають, що деякі продукти після повторної термічної обробки не лише втрачають будь-яку користь для організму, але можуть стати небезпечними для здоров'я.
Серед таких продуктів - гриби. Їх рекомендується їсти відразу після приготування та не розігрівати повторно. За словами фахівців, внаслідок впливу високих температур білки, що містяться в грибах, утворюють шкідливі сполуки.
Також слід бути обережними із рисом. Цю кашу розігрівати можна, але за умови правильного зберігання після приготування. Якщо тримати страву за кімнатної температури, то в ній можуть розмножитися небезпечні для організму бактерії. Зберігати рис варто тільки в холодильнику.
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Яйця – джерело незамінних для людського організму білків. Однак продукт може становити небезпеку при повторному нагріванні - в ньому синтезуються небезпечні речовини, які не принесуть користі.
Крім того, при повторному розігріві небезпечними можуть бути популярні овочі - цибуля, буряк, селера. Вони часто зустрічаються у популярних стравах. Небезпека полягає в тому, що в овочах можуть бути нітрати, які при нагріванні перетворюються на нітрити, які є збудниками ракових нітроорганізмів.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше портал Знай повідомляв, зміцнить кістки, серце і не тільки: дієтологи назвали 5 причин додати до раціону виноград.
Також наш портал інформував, цю кашу порівнюють з отрутою: чому популярна страва несе загрозу здоров'ю людини.
Крім того, ми писали, вчені назвали спецію, яка уповільнює старіння: додавайте пару щіпок до страви щодня.