Зменшити ризик захворювань серця та розвитку діабету можуть копійчані крупи з ячменю – ячна та перлова. До такого висновку дійшли фінські дослідники, повідомляє інформаційний портал ua-novosti.

Ячна і перлова крупи стоять копійки, але мають корисні властивості, зокрема їх вживання нормалізує інсулін і глюкозу в крові. Загалом фахівці дійшли висновку, що їжа, приготована з цільнозернової крупи, здатна знизити ризик ожиріння, хвороб серця та розвитку діабету другого ступеня.

Ячна каша, фото 1000.menu

Зазначається, що активний обмін речовин забезпечує, зокрема гормон GLP-1, виробленню якого сприяють як спеціальні препарати, а й звичайні каші.

Дослідники виявили, що ячмінь відіграє важливу роль у регулюванні глікемічного індексу. Це відбувається через механізм за участю бродіння мікроорганізмів у кишечнику. Такий ефект має ячмінь завдяки тому, що багатий на вуглеводи, стійкий крохмаль і дієтичне волокно.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

Перлова каша, фото: кадр з відео

Крім того, ячмінь містить багато фосфору, який допомагає нормалізувати обмін речовин та допомагає у засвоєнні кальцію.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цю кашу порівнюють з отрутою: чому популярна страва несе загрозу здоров'ю людини.

Також наш портал інформував, цей фруктовий сік може угробити ваше здоров'я: коли корисний продукт перетворюється на отруту.

Крім того, ми писали, вчені назвали спецію, яка уповільнює старіння: додавайте пару щіпок до страви щодня.