Відомий український педіатр Євген Комаровський дав пораду мамам маленьких дітей про те, що робити, коли всі проблеми навалюються відразу, а дитина ще не набирає вагу. Своїми рекомендаціями він поділився в Instagram.

Читайте Знай в Google News!

"підкажіть, що робити?! Донечка народилася з вагою 2,5 кг.зараз нам 8 місяців, важимо 6,4 кг. вже три місяці не набираємо вагу, але ростемо. Активна, повзає, встає і ходить з підтримкою. Іноді вдень, але завжди вночі, смокче груди. Від фруктових пюре і свіжих фруктів відмовилася взагалі, вдень крім кефіру, а іноді йогурту, нічого не їсть, все пробує і випльовує, ввечері вдається каші "запхати". Вже 2 тижні так. Правда, у нас жодного зуба. Минулого тижня було розлад кишечника 2 дні, потім температура 39,5 нічим не могла збити, тепер ясна опухлі, не спимо ні вдень, ні вночі. Що робити? Як і чим нагодувати дитину? Допоможіть! Вередує, кричить!",- запитала Українка.

Комаровський відповів, що головною проблемою є те, що у мами здають нерви на тлі поєднання безсонних ночей, вірусної інфекції і прорізування зубів. І дав рекомендації, що найкраще потрібно і не потрібно робити.

"І вона починає мріяти про доброго віртуального чарівника, який порадить реальну таблетку, і дитя відкриє рот, попросить добавки і засне на всю ніч… Судячи з того, що дитина активна, і повзає, і встає, ніяких серйозних проблем з ростом і розвитком у нього немає. Треба просто набратися терпіння. Головне, що ви повинні розуміти: в цьому віці грудне молоко (іноді – молочно-круп'яні каші і якісна молочна суміш) абсолютно достатня різноманітність харчування. І нічого іншого: ні фруктів, ні кефіру, ні йогуртів – в дитину запихати не треба.

Популярні новини зараз

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Необхідно зрозуміти, що жоден віртуальний лікар не зможе нагодувати дитину за вас. Проте, ви можете використовувати дуже доступні, прості і дуже ефективні способи підвищення апетиту, а це: свіже повітря, прогулянки, фізичні навантаження, загартовування, купання і т. д.

Може бути, якщо ночами ви будете не "завжди смоктати груди", а спати, так це поліпшить апетит вдень, і сприятиме тому, що мама, яка виспиться, стане спокійніше і розважливіше", - стверджує доктор.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Комаровський дав важливу пораду батькам про захист дітей.

Як повідомляв Знай. ua, доктор Комаровський сказав, Хто ніколи не захворіє на коронавірус

Також Знай. ua писав, що Комаровський дав важливу пораду батькам про захист дітей.