Відомий український педіатр Євген Комаровський розповів, як на організм дитини впливають солодкі газовані напої. Доктор розповів про реальну користь та шкоду таких продуктів, Комаровський також нагадав про вкрай необхідну альтернативу.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Євгена Комаровського в Instagram, пише портал "Політека".

лікар Комаровський

"А правда, доктор, що вживання газованих напоїв перешкоджає всмоктуванню кальцію і чинить жахливий вплив на кістки бідних дітей?" — запитали у Комаровського.

У відповіді на це питання доктор повідомив, що шкода є, але не в цьому випадку:

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

"Відразу скажу – не правда. Хоча диму без вогню не буває. У деяких газованих напоях, особливо коричневого кольору, додають ортофосфорну кислоту – це харчова добавка, яка є регулятором кислотності. Ортофосфорна кислота дійсно може зв'язуватися з кальцієм і перешкоджати його всмоктуванню", — відповів доктор Комаровський.

Також лікар зазначив, що вживання газованих напоїв заважає споживати дітям реально корисні напої, такі як молоко або інші молочні продукти:

"Реальна проблема в іншому. Як правило, коли діти п'ють багато газованих напоїв, вони п'ють мало молочних напоїв. Тобто вони замість корисного напою з кальцієм, отримують просто газовану воду з цукром і барвниками", — додав доктор Комаровський.

Варто нагадати, що найпопулярніший в СНД український педіатр Євген Комаровський опублікував в соціальній мережі пост, в якому він дає поради, як правильно вимірювати температуру. На його думку, перед вимірюванням температури необхідно притиснути руку до тулуба — тільки після цього градусник покаже правильний результат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що молодим мамам порадили ніколи не підігрівати в мікрохвильовій печі грудне молоко. Написав відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський на своїй сторінці в Instagram.

Нагадаємо, Комаровський розкрив правду про дитячу смертність: "вбивці" в кожному будинку.

Як повідомляв Знай.uа Зеленський вже вибрав міністра охорони здоров'я, і це не Супрун.

Знай.uа писав, доктор Комаровський може стати міністром охорони здоров'я в команді Зеленського.