Відомий телелікар Євген Комаровський розповів про те, який популярний засіб для лікування горла не тільки малоеффективний, але і небезпечний. Відповідне відео з'явилося в його акаунті в Instagram.

На передачі "Школа доктора Комаровського" йому задали питання про те, чи вважає він ефективним розчин Люголя при хворобах горла. За словами доктора, засіб не тільки сумнівний, але й може пошкодити щитовидну залозу.

"Розчин Люголя. Все дуже просто. Розчин Люголя – це калій йодит + йод + вода. Ефективність місцевого застосування – вкрай сумнівна, але при полосканні, при обробці порожнини рота, дитина отримує всередину досить великі дози йоду, які можуть справити вкрай негативний вплив на щитовидну залозу. Тобто, ефективність для горла – сумнівна, шкода для щитовидної залози – однозначна. Тому ніде в цивілізованому світі, на страховій протокольній медицині це не використовується для лікування горла", - розповів Комаровський.

Лікар-педіатр Євген Комаровський

Раніше повідомлялося, що відомий український педіатр Комаровський пояснив, що необхідно робити в тому випадку, коли жарознижуючі препарати не допомагають.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Так, на своїй сторінці в Instagram Євген Комаровський опублікував відео, яке присвячене його передачі "Школа доктора Комаровського". На якому відповів на питання "що робити, якщо жарознижувальне не збиває температуру у дитини?".

Основною причиною неефективності жарознижуючих засобів, за словами Комаровського, є дефіцит рідини в організмі.

лікар Комаровський

"Насамперед варто подумати: "а чи є нам чим пітніти?". Це головне питання. У більшості випадків неефективність жарознижуючих – це дефіцит рідини в організмі", — сказав Комаровський.

Нагадаємо, Комаровський пояснив, чому діти не сплять вночі.

Раніше Знай.uа повідомляв, названо ранні ознаки раку, про які необхідно знати кожному.

Також Знай.uа писав, доктор Комаровський розповів усе про грудне вигодовуванні.