Доктор Євген Комаровський пояснив, як правильно зберігати і готувати куряче м'ясо, щоб воно не стало джерелом харчового отруєння. Відповідний пост з'явився на його сторінці в соцмережі Instagram.
Перш за все потрібно слідкувати за чистотою, а особливо під час приготування їжі. Доктор закликає обов'язково мити руки, дошки для нарізання, ножі, холодильник і контейнери для зберігання.
Як сиру, так і готову курятину можна зберігати у холодильнику при температурі 5°С або нижче протягом 2-3 днів. За умови, якщо інше не вказано на упаковці продукту. Фарш з домашньої птиці можна зберігати не більше 1 дня.
Курятину слід готувати дуже ретельно. Комаровський радить завжди готувати куряче м'ясо доти, поки воно не перестане бути рожевим зсередини. Найтовстіша частина м'яса повинна сягати 75 °С на харчовому термометрі.
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Зберігати сире куряче м'ясо потрібно окремо. Тому відділяйте курятину від інших продуктів в холодильнику і під час приготування. Слідкуйте, щоб курячий сік не контактував з іншими продуктами.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, Комаровський розповів про лікування забою від удару чи падіння — як рятуватися і чого не можна робити
Як повідомляв портал "Знай.uа", Комаровський дав поради "очищення" при отруєнні: чи допоможе звичне активоване вугілля
Також Знай.uа" писав, Комаровський пояснив, у якому віці можна визначити ліворукість у дитини - "Ворожіння на кавовій гущі"