Відомому українському лікарю-педіатру Євгену Комаровському задали питання про носіння масок. Користувач зазначає, що під час літньої спеки це робити неможливо. Зараз люди надягають їх лише при вході в громадське місце, потім же знімають. "Чи змінилася ваша думка з приводу носіння масок?" - поставив запитання читач блогу. І доповнив, що Всесвітня організація охорони здоров'я зараз радить всім в громадських місцях перебувати в масках.

Доктор повідомив, що у нього немає права з'ясовувати стосунки з цією організацією. Тому погодився з їхньою думкою і уточнив, що маски необхідні хворим людям, щоб ті не заражали оточуючих. Маски на здорових людях не приносять користі. Однак теоретично все ж можуть захистити в умовах не вентильованих малорозмірних приміщеннях. При цьому маска повинна бути правильною, дійсно одноразової або багаторазовою, яку регулярно необхідно прати, прасувати і міняти.

Люди в масках, фото: РБК

Євген Комаровський не може собі уявити літніх людей, які на свою пенсію будуть закуповуватися одноразовими масками і щодня їх міняти.

"Згоден з вами, що зараз маска перетворилася в пропуск в супермаркет. У тому вигляді, в якому у нас маски якнайширше використовуються, - це абсолютна профанація, яка не має ніякого відношення до логіки і здорового глузду." - написав доктор.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Нагадаємо, дві нові епідемії - виклик для Зеленського? Санітарний лікар попередив українців про незворотнім.

Як повідомляв "Знай.uа", Комаровський дав пораду, як запобігти високий кров'яний тиск: сіль, овочі, тютюн.

Знай.uа писав, що Комаровський дав поради "очищення" при отруєнні: чи допоможе звичний активоване вугілля.