Влітку люди хворіють не менше, ніж взимку. Тим більше, що простудними захворюваннями влітку захворіти навіть простіше, ніж в інший час року. Щоб знизити ризик застуди, важливо знати про низку небезпек, які підстерігають вас з настанням літа.

Кондиціонери і кулери

Ідеальним середовищем для багатьох мікроорганізмів є волога і тепло. Всередині кондиціонерів з'являються подібні умови. Влітку люди частіше закривають вікна і включають кондиціонер, тим самим створюючи сприятливе середовище для розмноження бактерій та розповсюдження вірусів. Потрібно провітрювати приміщення не менше трьох разів на день і вчасно міняти фільтри кондиціонерів.

кондиціонер, фото Pxhere

Також влітку активно використовуються кулери з холодною водою. Не забувайте вчасно проводити очищення кулерів, а виходячи з дому беріть з собою пляшку з водою.

Популярні новини зараз

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Брудні руки і кишкові інфекції

Коли ми їмо чи п'ємо на вулиці, часто торкаємося до обличчя руками, при цьому не завжди стежимо за дотриманням гігієни рук. Пам'ятайте, що недбалість сприяє розвитку інфекцій.

Літо вважається сезоном кишкових інфекцій, що часто супроводжується кашлем, болем у горлі, висипом. Обов'язково мийте руки перед їжею або використовуйте антисептик. І не вживайте їжу в сумнівних місцях.

холодний напій, фото Pxhere