Як показує практика, при перших симптомах застуди більшість віддає перевагу самолікуванню, а не зверненню до лікарів. І це перша груба помилка, якої не слід допускати, вважають медики.

За словами фахівців, більшість народних методів лікування застуди не лише не приносять користі організму, а можуть навіть завдати шкоди.

Лікарі назвали головні міфи, пов'язані з самолікуванням, у які не слід вірити.

Вітамін С – панацея

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

На жаль, науковці не довели, що зловживання вітаміном С дозволить якомога швидше "прогнати" застуду. Звичайно ж, фрукти й овочі принесуть користь організму, але їхнє вживання не може гарантувати вам швидше одужання. Також зловживання цитрусовими може призвести до алергічних реакцій.

Алкоголь проганяє віруси

Цей метод настільки полюбився українцям, особливо чоловічій половині, що вони готові "лікувати" застуду горілкою з перцем навіть тоді, коли самого захворювання нема. Втім, не варто забувати, що спиртне дає сильне навантаження на організм. Зокрема, на печінку, якій доводиться нейтралізувати дію алкоголю на організм. А оскільки застуда й сама добряче виснажує організм, то ускладнювати цей процесне розумно.

Лікуватися слід антибіотиками

Медики не рекомендують лікувати застуду за допомогою антибіотиків. Їх слід використовувати, коли мова йде про захворювання, викликані бактеріями. Натомість застуда – справа "рук" вірусів.

З огляду на все сказане, у випадку застуди в першу чергу зверніться до лікаря, котрий і призначить вам саме ті препарати, які допоможуть якомога швидше одужати.

Нагадаємо, медики назвали продукти, які зміцнять нервову систему

Як повідомляв портал Знай.ua, лікарі назвали головні помилки під час чищення зубів

Також Знай.ua писав, як схуднути до Нового року і не катувати себе дієтами