Відомий український педіатр Євген Комаровський заявив, що не можна дуже довго слухати музику в навушниках, адже це погано впливає на слуховий апарат та підвищує ймовірність підхопити різноманітний вірус.

Про таке він розповів у своєму новому ролику на YouTube.

За його словами, вушна сірка дуже важлива і її не варто вичищати з вуха повністю, адже вона в свою чергу і захищає організм людини від потрапляння в нього різноманітних вірусів.

Комаровський, скріншот з відео

"Я дуже вас прошу, вже дуже часто я розповідав про гігієну вуха, ми розповідали, що вушна сірка це дуже важлива штука, що якщо ви видаляєте сірку, то вона видаляється виключно з баченої частини зовнішнього слухового апарату. Коли ви берете вушну паличку і намагаєтеся нібито видалити сірку, то ви навпаки – проштовхуєте її в глибину.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Наголошую, що сірка – це захист від бактерій, адже вона створює певну територію, по якій вона рухається та чистить її від вірусів. Так сказати, фізіологічна система очистка організму. Але вона не буде працювати, якщо ви будете 12 годин в добу ходити у вухах з навушниками", - наголосив доктор.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський пояснив, як правильно вирішити проблеми старших дітей у сім'ї.

Як повідомляв Знай. ua, Комаровський поділився з українцями цінними порадами, як мінімізувати ризик хвороб серця та інсульту.

Також Знай. ua писав, що Комаровський застеріг українців від цієї зеленої отрути.