Відомий педіатр Євген Комаровський розповів, що для того, аби вберегтися від удару блискавки, потрібно знати кілька важливих правил, одне з яких називається "30-30".

Про таке він розповів на власній Instagram-сторінці.

Відтак, за його словами, якщо негода застала вас на вулиці і ви побачили в небі блискавку, то варто порахувати до 30. Якщо грім грянув пізніше, то можна з упевненістю сказати, що побоюватися вам нема чого. Якщо ж порахувати до 30 ви не встигли, значить, біда поруч, і вам слід поспішити та шукати собі прихисток.

Друга частина правила полягає в наступному - залишати безпечне місце можна лише через 30 хвилин після останнього гуркоту грому. Це свідчить про те, що негода вщухла, і перебувати на вулиці стало безпечно.

Євген Комаровський, фото YouTube

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Варто нагадати, що якщо на ваших очах сталося нещастя і блискавка все ж вдарила в людину, потрібно терміново викликати швидку допомогу, а поки медики їдуть, перевірити у потерпілого дихання і пульс.

Якщо ознаки життя відсутні, можна спробувати повернути людину до тями, роблячи йому штучне дихання. Зверніть також увагу на інші його травми - це можуть бути переломи, опіки, повна або часткова втрата зору і слуху.

Пам'ятайте, що найважливіше при наданні першої медичної допомоги - не нашкодити! Якщо ви не впевнені в тому, що впораєтеся, краще дочекатися приїзду лікарів.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, доктор Комаровський розкрив головні причини ГРВІ у дітей

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей.

Також Знай.ua писав, Комаровський навчив матусь міряти температуру.