Найвідоміший лікар України – Євген Комаровський на своїй сторінці в Instagram нагадав про загрозу кліщів. Карантин поступово послаблюють і люди все частіше вибираються в ліси, парки, до озер і т. д. Комаровський нагадав, що зараз наближається пік активності кліщів, тому потрібно приділити особливу увагу захисту від них. Особливо якщо ви виїжджаєте на відпочинок з дітьми.
Комаровський розповів про головну небезпеку, яку переносять кліщі – кліщовий енцефаліт. Однак не кожен кліщ може бути переносником цього захворювання. Ймовірність зараження змінюється з року в рік, і у кожному регіоні вона відрізняється. Тому краще заздалегідь проконсультуватися з фахівцями про те, наскільки великі ризики.

кліщі, фото Pxhere


Доктор Комаровський рекомендує при виїзді на природу надягати одяг світлих тонів, особливо дітям. На таких речах більш помітні кліщі. Крім того, дітей треба одягати в штани і взувати в чобітки, закривають гомілку. Тіло дитини потрібно оглядати кожного разу після прогулянки і хоча б раз на годину під час тривалого виїзду на природу. Якщо ви виявили кліща, його потрібно акуратно витягти, щоб головка не залишилася на тілі. Методів є декілька. Після вилучення кліща потрібно помістити в баночку і доставити на експертизу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "найкрасивіша дівчинка" з перекошеною фізіономією Комаровський посміявся над материнською любов'ю.

Як повідомляв Знай.ua Комаровський знайшов радикальний спосіб "убезпечити" їжу - спирт і хлорка.

Знай.uа писав, що Комаровський розвінчав необхідність масок в офісах

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще