Багато людей переконані, що вживання у їжу гарячого хліба є небезпечним для здоров'я. Однак мало хто може пояснити причини такої думки. Знай.ua спробував розібратися у цьому непростому питанні.
Річ у тому, що гарячий хліб фактично є ще недопеченим. Поки буханка зберігає тепло, тісто продовжує доходити до необхідної кондиції. Фактично, гарячий хліб містить у собі тісто.
Свіжий хліб насилу перетравлюється шлунком, а це загрожує загостренням гастриту та виразкової хвороби шлунку. Крім цього свіжоспечений хліб в кишківнику може викликати процеси бродіння, а це призводить до утворення зайвих газів, кольок і болю.
Багато хто стверджує, що раніше гарячий хліб не викликав аж настільки неприємних відчуттів і такої негативної дії на організм. Деякі експерти це пояснюють тим, що до недавніх часів для приготування хлібу використовувалися натуральні закваски, а тепер туди додаються синтетичні дріжджі.
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, про магазинний хліб можна забути – робимо смачні коржики з начинкою вдома.
Як повідомляв портал Знай.ua, Готуємо найсмачніший гарбузовий хліб вдома.
Також Знай.ua писав, Домашній хліб з кукурудзяним борошном: смачніше ніж у пекарнях.