МОН і МОЗ закликають українців до 1 вересня зробити дітям всі необхідні щеплення. Вся справа в тому, що невакциновані діти не зможуть відвідувати дитячі садки і школи з іншими учнями. Про це заявили на прес конференції Уляна Супрун і Лілія Гриневич.

"В умовах колективу невакцинованих дітей інфекція поширюється дуже швидко. І саме тому кожен раз з початком навчального року кількість хворих на інфекційні хвороби різко зростає. В цьому році ми хочемо запобігти це заздалегідь. І для цього нам потрібна допомога батьків - вакцинуйте своїх дітей, щоб захистити їх", - сказала Супрун.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Якщо батьки відмовляються від вакцинації, то вони мають право обрати альтернативну форму навчання, наприклад, дистанційне або індивідуальне. Тобто держава в будь-якому випадку дозволить доступ кожній дитині до шкільної освіти", - зазначила Гриневич.

Як відомо, діти до 6 років повинні мати щеплення проти гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту і краснухи, дифтерії, столбняку, коклюшу, поліомієліту та Хіб-інфекції. В 6 років дітям роблять ревакцинацію проти дифтерії, столбняку, поліомієліту, кору, краснухи і паротиту.

Якщо у дитини є протипоказання, їй надається відповідна довідка на підставі даних обов'язкового медичного профілактичного огляду дитини за участю лікаря педіатра та інших лікарів-фахівців.

Нагадаємо,що в МОЗ заявили про масштабний спалах кору з початку навчального року.

Як повідомляв портал Знай.uа, епідемія туберкульозу охопила школу.

Також портал Знай.uа писав, що експерти прогнозують спалах дифтерії в Україні.