В Україні доступно майже 400 тисяч доз вакцини від небезпечних хвороб. 392 200 доз вакцин КПК (від кору, паротиту та краснухи) виробництва США розподілили та відправили в регіони України.

Про це повідомили представники Міністерства охорони здоров'я.

Найпершими отримають препарат західні регіони країни, де сьогодні найбільше фіксують випадки зараження кором.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

МОЗ України закликає департаменти охорони здоров'я ОДА максимально оперативно зробити подальший перерозподіл в межах області, а також контролювати ситуацію із залишками вакцин, щоб уникнути дефіциту через погану координацію дій.

"За умови планового середньомісячного споживання вакцин всі області мають необхідну кількість вакцин з багатомісячним запасом", – зауважив Віктор Ляшко, перший заступник генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Ця поставка важливого препарату є плановою. Усі інші області також отримають необхідну кількість доз, щоб поповнити запаси та зебезпечити доступ усіх громадян до вакцинації.

Усі вакцини якісні і ефективні, прекваліфіковані Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Вони були закуплені Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за кошти державного бюджету на замовлення Міністерства охорони здоров’я.

Хто може отримати щеплення КПК безкоштовно

За рахунок держави вакцинуватися можуть діти до 18 років. А також усі ті, хто знаходить в групі ризику: військові, учасники Операції об’єднаних сил, студенти, працівники освіти та медпрацівники.

Нступну поставку вакцин здійснять до кінця поточного року.

Лікарі нагадують, що від кору не існує лікування. Медики можуть лише усунути симптоми. Часто це захворювання протікає важко та має високу смертність серед пацієнтів. Єдиним захистом, як від кору, так і інших небезпечних зхворювань залишається щеплення.

Тому батьків просять не нехтувати здоров'ям дітей та вакцинувати їх.

Нагадаємо, в Україні зареєстрована рекордна кількість хворих на кір за всі роки незалежності країни. Лише за останній тиждень медики зафіксували більше чотирьох десятків тисяч випадків.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Київщині лікарі борються за життя дворічного хлопчика, якого уразив правець, а мама до цього свідомо дитину не щеплювала.

Також Знай.ua писав про те, що в одній області зафіксували тисячі випадків зараження грипом та хворих на ГРВІ.

Дивіться: Як відрізнити симптоми кору