Дослідники в один голос заявляють, що продукти з високим вмістом лютеїну позитивно впливають на інтелект людини. Повідомляє Clutch.

Лютеїн – це пігмент з групи каротиноїдів, який надає жовтий, червоний і оранжевий відтінки овочам і фруктам.

Лютеїн може також відігравати важливу роль у здоров'ї мозку і може допомогти запобігти зниження когнітивних здібностей. У людей середнього віку з більш високим рівнем лютеїну нервовий відгук відбувається, як у молодих, на відміну від тих, у кого рівень лютеїну нижче.

"Лютеїн сприяє збільшенню товщини сірої речовини в парагиппокампальной корі, що корелює з підвищенням інтелекту", — констатували вчені Університету штату Іллінойс.

Популярні новини зараз

40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції

Показати ще

Також лютеїн добре відомий своїми властивостями покращувати зір. Він допомагає запобігти вікові захворювання очей, такі як катаракта і дистрофія жовтої плями, яка є основною причиною сліпоти у літніх людей.

Як запевняють вчені, мозок тих людей, у щоденному раціоні яких міститься велика кількість продуктів з лютеїном таких як: шпинат, капуста, авокадо, курячі яйця, демонструє більш високу нейронну активність.

Це довів експеримент, в якому взяли участь 60 чоловік, від 25 до 45 років. Так, добровольців розділили на дві групи — у першій люди отримували продукти з високим вмістом лютеїну, а в другій учасники дотримувалися свого звичного раціону.

У кінці випробування з'ясувалося, що у добровольців першої групи нейронні реакції відбувалися швидше, а когнітивна діяльність мозку була на порядок краще, ніж у однолітків.

Виходячи з цього, вчені зробили висновок, що після 65 років вживання продуктів з лютеїном вкрай необхідний для підтримки нормального функціонування мозку.

В яких продуктах є лютеїн:

Темно-зелені овочі

Овочі і фрукти помаранчевих відтінків

Овочі і фрукти насиченого червоного кольору

Яйця

Горіхи

Нагадаємо, експерти назвали найбільш корисний продукт від страшної хвороби. У проведеному американськими вченими дослідженні взяли участь понад 1100 чоловік.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені розповіли, що буде якщо з'їдати по яблоку в день.

Також "Знай.uа" писав, медики розповіли про неймовірну користь східної пряности.