1. Вівсянка сприяє очищенню організму від токсинів та інших шкідливих речовин. Харчові волокна в вівсянці видаляють жирові відкладення, які скупчуються на стінках артерій.
Це допомагає запобігти розвитку серцево-судинних захворювань і знизити рівень холестерину.
2. Вівсянка сприяє зниженню цукру в крові. Її обов'язково слід включити в раціон тим, хто зіткнувся з цією проблемою. Вживання вівсянки покращує засвоєння крохмалю і допомагає стабілізувати рівень цукру з самого першого прийому їжі.
3. Вживання вівсянки покращує травлення: вона зменшує кількість жовчних кислот. Це полегшує проходження їжі по кишкывнику, а значить - вас не будуть турбувати запори.
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
4. Вівсянка запобігає розвитку раку: згідно з численними дослідженнями, овес завдяки своєму унікальному складу дійсно здатний захистити організм від розвитку ракових пухлин.
Щоденне вживання вівсянки знижує ризик виникнення раку молочної залози, а також раку товстої кишки на цілих 10%.
5. Вівсянка корисна для серцевого м'яза. Все через високий вміст у вівсянці Омега-3 жирних кислот і ліноленової кислоти. Остання допомагає знизити рівень шкідливого холестерину.
6. Вівсянка корисна для нормального функціонування центральної нервової системи. Все завдяки наявності у складі вівсянки вітамінів групи В, які підтримують і врівноважують нашу нервову систему.
7. Вівсянка допомагає боротися з остеопорозом. Ця корисна каша ще й містить необхідний рівень кальцію. Це запобігає демінералізації організму і підтримує здоров'я кісток.
8. Вживання вівсянки допомагає скинути зайву вагу. Для цього їжте вівсянку натщесерце під час сніданку, заправляючи кашу звичайним або соєвим молоком, соком або горіхами.
9. Вівсянка - невичерпне джерело енергії. Саме тому її рекомендується вживати на сніданок або хоча б до полудня. Це зарядить вас енергією до наступного прийому їжі. Особливо корисна вівсянка для працівників розумової праці.