Всім відомо про пташиний грип, свинячий гриі і навіть верблюжий грип. А чи існує собачий або котячий?

Дослідження Корейського університету в Південній Кореї показало, що типи грипу, який поширюється між тваринами, можуть мутувати і передаватися від собак або кішок до людей, пише Daily Mail.

І оскільки ці штами відрізняються від інших, вчені побоюються, що вони можуть швидко і безконтрольно поширюватися серед людей.

Що з себе представляє грип

Дослідники попереджають, що в разі "міжвидової передачі" собак і інших ссавців, з якими ми живемо по сусідству, люди повинні уважно стежити за ними і навіть попереджати про "пандемії".

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Команда дослідників засновує свої висновки на 10-річної наукової роботи. Їх відкриття доповнює інші дослідження вчених з Університету Маунт Сінай в Нью-Йорку, опубліковані в минулому році.

Зокрема, вчені виявили свинячий грип і пташиний грип може передаватися собакам.

Як не заразитися грипом

Доктор Сонг і його команда виявили, що пташиний грип або свинячий грип можуть передатися собакам і мутувати в новий штам собачого грипу під назвою CIVmv.

Незважаючи на назву, кішки також можуть заразитися собачим грип, так як обидва тварини проводять величезну кількість часу в тісному контакті з людьми.

При зараження новим штамом тварини страждають від переповненості дихальних шляхів, кашель, нежиті, чхання, втоми і зниженого апетиту.

Собачий грип може бути смертоносним. Він вбиває лише невеликий відсоток собак, які його ловлять, але доктор Сонг сказав, що 40 % кішок загинуло від спалаху, який він вивчав у притулку для тварин.

Зараз команда працює над вакциною, але вірус швидко мутує, що ускладнює цю задачу.

Види вірусів грипу

Нагадаємо, три головних відмінності між грипом і пневмонією.

Як повідомляв портал "Знай.uа", що в людському організмі зустрічаються крихітні частинки пластику.

Також "Знай.uа" писав, що білкові сполуки, які містяться в організмі лам і верблюдів, послужили основою для вакцини нового покоління проти грипу.