Вчені Ратгерського і Єльського університетів зробили невтішні висновки про вплив алкоголю на організм людини. Про це передає Clutch.

Вчені провели дослідження, щоб науково продемонструвати, який колосальний удар отримує людина, що вживає алкоголь. В експерименті брали участь люди, які тривалий час зловживали спиртними напоями. В учасників експерименту науковими співробітниками було виявлено порушення структури ДНК, а саме двох генів. Перший з яких відповідає за роботу біологічного годинника людини, а другий — за стресостійкість.

Активність цих процесів в організмі різко падає у період тверезості, але зростає після вживання великої дози алкоголю. Це явище і є основним чинником виникнення тяжкої форми залежності.

"Провівши дослідження ми виявили, що люди, які зловживають міцними алкогольними напоями, своєю звичкою здатні порушити структуру ДНК. Крім очевидного порушення синтез білка в організмі також було виявлено, що подібні порушення змушують алкоголіків з кожним разом збільшуйте дозу уживаної речовини", — коментує підсумки роботи Єльського і Ратгерського університетів професор Діпак Саркар.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Як повідомляють співробітники, це дослідження повинно допомогти людям зрозуміти, що таке алкогольна залежність і як вона впливає на організм. Це дасть медикам можливість прокласти більш вірний шлях до згілення пацієнтів.

Нагадаємо, завдяки новим дослідженням фахівці виявили, що низька кількість двох видів бактерій може бути пов'язана з депресією.

Раніше Знай.иа повідомляв, вчені з'ясували, що майндфулнесс-медитація полегшує симптоми хронічного болю.

Також Знай.иа писав, науковці виявили нові фактори, що призводять до розвитку суїцидальних нахилів. Дослідники з університету Вандербільта проаналізували дані декількох біобанків і виявили, що близько 4 % самогубств пов'язані з певними генами.