Всесвітня організація охорони здоров'я зробила шокуючу заяву на весь світ. Вони вважають, що в найближчі роки кількість залежних від алкоголю людей збільшиться в кілька разів, крім того, алкоголь почне забирати ще більше життів. Ця стастістіка змотивувала вчених з Кембриджу знайти спосіб позбавити людство від алкогольної залежності, докладніше про це читайте в матеріалі Clutch.

На даний момент алкоголь забирає більше життів, ніж такі смертельні захворювання, як туберкульоз, діабет, ВІЛ-інфекція. Залежність від спиртного вражає практично всі органи в тілі людини. Ми самі накликаємо на себе біди, коли зловживаємо алкоголем, сподіваючись, що саме нас сумна доля омине стороною.

Вчені з Кембріджського університету всерйоз задумалися про цю проблему і закликали уряд запустити нову подобу "сухого закону". На їхню думку, алкогольні напої повинні бути на законодавчому рівні визнані наркотичними речовинами, які можна продавати тільки за рецептом.

Вчені засновували свою пропозицію на наступних фактах. Щорічно від вживання спиртних напоїв вмирають набагато більше людей, ніж від заборонених наркотичних препаратів. У список летальних випадків від алкоголю входить: повільне вбивство організму, виникають хвороби на фоні вживання, травми, що відбуваються в момент алкогольного сп'яніння.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Вчені вважають, що саме доступність спиртного сприяє епідемії алкоголізму по всьому світу. Фахівці бачать порятунок людства від згубного впливу "зеленого змія" тільки в його забороні на законодавчому рівні.

Нагадаємо, вчені знайшли легкий спосіб позбутися від похмілля буквально за 10 хвилин.

Раніше Знай.ua повідомляв, Київрада знову заборонив продаж алкогольних напоїв. Влада столиці заборонили продавати алкоголь з 23:00 до 10 ранку.

Також Знай.ua писав, британські вчені встановили, що пролапс мітрального клапана (ПМК), який довгий час вважався нешкідливим, може привести до раптової смерті.