Такі сири, як чеддер, стілтон і брі, допомагають запобігти розвитку серцевих захворювань.
До такого висновку прийшли експерти з Університету Східної Фінляндії після вивчення впливу ферментованих молочних продуктів на організм чоловіків, повідомляє British Journal of Nutrition.
Згідно з новими даними, ферментовані молочні продукти позитивно впливають на рівень холестерину. І навпаки — дуже високий рівень споживання неферментированных молочних продуктів (морозиво і масло) провокує підвищений ризик.
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Пенсіонери також отримають свою "тисячу" на карту: кому адресовано надбавку
У науковій роботі взяли участь 2000 добровольців. Їх дієтичні звички оцінювалися на початку дослiдження у період з 1984 по 1989 роки, а потім тривали в середньому 20 років.
Учасники були розділені на групи в залежності від того, скільки молочних продуктів вони споживали.
В наступний період у 472 учасників чоловічої статі стався інцидент, пов'язаний з ішемічною хворобою серця.
Проте, коли дослідники проаналізували чотири групи, вони виявили різке розходження в ризику серцевого нападу або інших захворювань серця.
Чоловіки, в раціон яких входили молочні продукти середньої жирності на 26 % рідше страждали від захворювань серця.
Кисляк користувався особливою популярністю серед учасників експерименту.
Слід зазначити, що дослідники не знають, яким чином ферментовані продукти покращують здоров'я серця і чому зменшують вірогідність розвитку інфаркту.
Як повідомляв портал "Знай.uа", сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.
Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.